Sådan beskytter du dine tekniske enheder mod tyveri

Sådan beskytter du dine tekniske enheder mod tyveri

Det er vigtigt at beskytte dine tekniske enheder mod tyveri, uanset om du er en virksomhed eller privatperson. Der er et par enkle foranstaltninger, du kan træffe for at afskrække tyve og beskytte dine enheder.

1. Brug en stærk adgangskode, og brug ikke den samme adgangskode til alle dine enheder. En stærk adgangskode er mindst 8 tegn lang og indeholder en blanding af store og små bogstaver, tal og symboler.

2. Opbevar dine enheder på et sikkert sted, når du ikke bruger dem. Hvis det er muligt, skal du låse dem inde i et skab eller en skuffe.

3. Hold styr på dine enheder med GPS-sporingssoftware eller apps, så du kan finde dem, hvis de bliver stjålet.

4. Undgå at efterlade dine enheder uden opsyn på offentlige steder. Hvis du er nødt til det, skal du opbevare dem i en sikker, aflåst taske eller etui.

5. Brug sikkerhedsfunktioner som Find min iPhone eller Android Device Manager til at låse eller slette dine enheder på afstand, hvis de bliver stjålet.

6. Registrer dine enheder hos Immobilise, Storbritanniens nationale ejendomsregister. Det vil hjælpe politiet med at få dine enheder tilbage, hvis de bliver fundet.

7. Overvej at tegne en forsikring for dine enheder, især hvis de er dyre eller vigtige for din virksomhed.

Hvis du følger disse enkle trin, kan du beskytte dine tekniske enheder mod tyveri og gøre det mere sandsynligt, at du får dem tilbage, hvis de bliver stjålet.

Hvorfor du aldrig bør lade din enhed oplade natten over

Det er af flere grunde ikke en god idé at lade din enhed oplade natten over. For det første kan det overlade batteriet, hvilket kan forkorte dets levetid. For det andet kan det være en brandfare, hvis opladeren er defekt eller den forkerte type oplader til din enhed. Endelig er det bare ikke nødvendigt – de fleste enheder oplades fuldt ud i løbet af et par timer. Så tag stikket ud af stikkontakten, når enheden er færdig med at oplade, og få glæde af et batteri med længere levetid.

Sådan beskytter du dit privatliv online

Der er en række ting, du kan gøre for at beskytte dit privatliv på nettet.

1. Brug en VPN

En VPN (virtual private network) krypterer din internettrafik, så det bliver svært for andre at spore, hvad du laver på nettet. Der findes mange gratis og betalte VPN-tjenester, så vælg en, der passer til dine behov.

2. Brug sikre webbrowsere

Sikre webbrowsere som Mozilla Firefox og Google Chrome har indbyggede sikkerhedsfunktioner, der hjælper med at beskytte dit privatliv. De kan f.eks. blokere cookies fra tredjeparter og forhindre websteder i at spore din browserhistorik.

3. Vær forsigtig med, hvad du klikker på

Vær forsigtig med at klikke på links i e-mails, indlæg på sociale medier og onlineannoncer, da disse kan bruges til at spore dig. Hvis du er usikker på, om et link er sikkert, kan du holde musen hen over det for at se, hvor det fører dig hen, før du klikker.

4. Brug privatlivsvenlige søgemaskiner

Der findes en række søgemaskiner, som ikke sporer dine søgninger, herunder DuckDuckGo og Startpage. Hvis du bruger en af disse motorer, kan du være med til at beskytte dit privatliv på nettet.

5. Administrer dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger på sociale medier

De fleste sociale medieplatforme har indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger, så du kan kontrollere, hvem der kan se dine opslag og profiloplysninger. Det er en god idé at gennemgå disse indstillinger med jævne mellemrum og opdatere dem efter behov.

Shopper du tit online, finder du også Hummel strømper her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.