Overførsler på tværs af landegrænser: Sådan gør du

Overførsler på tværs af landegrænser: Sådan gør du

At overføre penge på tværs af landegrænser kan være både tidskrævende og kompliceret. Her er nogle tips, der kan gøre processen lidt lettere.

Først og fremmest skal du undersøge, hvilke muligheder der er tilgængelige for dig. Din bank eller finansielle institution kan være en god start. Spørg, om de tilbyder internationale overførsler, og hvilke gebyrer og omkostninger der er forbundet med det. Det er også en god ide at sammenligne gebyrer og omkostninger på tværs af forskellige banker og finansielle institutioner.

For at gøre det lidt nemmere for dig, så kommer vi til at gennemgå nogle muligheder, så du ikke skal ind og spørge din bank om alt muligt. Som udgangspunkt har alle dansker banker mulighed for at overføre penge til udlandet, spørgsmålet er bare til hvilken pris. Det er her, at det bliver problematisk. Det er nemlig en del dyrere at overføre penge til udlandet fra Danmark sammenlignet med i andre lande. Dette prøver siden overførsel.dk at gøre op med ved at sammenligne priser på overførsler.

Den første mulighed for at overføre penge til udlandet er selvfølgelig bankerne, som vi lige har været inde på. Her skal du regne med at betale et fast gebyr på 20-50 kroner per overførsel plus procenter for at veksle valutaen. Typisk er dette på 1-3 procent, så det kan hurtigt løbe op.

Den anden mulighed er tjenester som Western Union. De har ikke et godt ry, men mange mennesker anvender dem hver eneste dag uden problemer. I gamle dage tog de meget høje gebyrer, men hvis du rent faktisk går ind og sammenligner deres priser med din banks priser, så er det faktisk ikke så dårlige priser og kurser du får. Har din modtager ikke en bankkonto, så er WU eller Money Gram alligevel nogle af de eneste løsninger, du har alligevel.

Den tredje mulighed er at overføre penge via kryptovalutaer. Hvis du allerede har noget liggende, så er det bare at sende noget afsted, og så kan modtageren konvertere det til den lokale valuta. Hvis du modtager kryptovaluta i Danmark og ønsker at konvertere det til danske kroner, så kan du tjekke hjemmesiden selleth.dk, som hjælper dig med at sælge din kryptovaluta til lave gebyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.