Gratis regnskabsprogram til foreninger – findes det?

Gratis regnskabsprogram til foreninger – findes det?

Foreninger er pålagt at udarbejde et årsregnskab, præcis ligesom virksomheder. Der kan dog være undtagelser, som du kan læse om på Skats hjemmeside eller andre steder. Et eksempel kan være en almennyttig forening. Årsregnskabet skal, ligesom for virksomheder, give et præcist billede af foreningens økonomiske situation.

Kravene til et regnskab er altid strenge, og her kommer et regnskabsprogram ind i billedet. Det gør det meget lettere at bogføre og udarbejde et årsregnskab, hvis man har de rigtige værktøjer. Det er også meget nemmere at overholde lovgivningen, hvis man følger processen, som man gør i de forskellige regnskabsprogrammer.

Dinero og Billy er særligt interessante kandidater, når det kommer til gratis regnskabsprogrammer til foreninger. Disse minder meget om hinanden, som vi tidligere har skrevet i denne artikel. Det kan derfor være en god idé at prøve dem begge af – for at se, hvad der fungerer bedst for jeres forening. Det er muligt at opgradere til en betalt version på et senere tidspunkt, og hvis økonomien er stram, så er Billys betalte version billigere end Dinero.

Du kan finde en meget god oversigt her: https://erhvervskontopris.dk/regnskabsprogram/

Uanset hvilket program I vælger til jeres forening, så vil det i mange tilfælde være muligt at klare sig med gratis-versionen af regnskabsprogrammet. I kan derfor gå efter brugervenligheden eller vælge andre parametre, som I mener er vigtige i et regnskabsprogram.

Som forening er der typisk en meget stram økonomi, og dette gør, at man ikke har så mange penge til at bruge på regnskabsprogrammer. Heldigvis har vi præsenteret dig for nogle muligheder, som du eller I kan anvende. Skal der mere til, så kan man altid opgradere. Vi har ikke nævnt e-conomic, men det er også et meget godt bud på et godt regnskabsprogram, som jeres revisor måske foretrækker. Spørg derfor revisoren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.