Bruger du mobilen for meget? Her er nogle tips til at skære ned

Bruger du mobilen for meget? Her er nogle tips til at skære ned

mobil

Er du også en af dem, som har en dårlig vane med at bruge mobilen lidt for meget? Det er noget, som de fleste nok kan nikke genkendende til, og de fleste er nok også interesserede i at vænne sig til at skære ned i mobilforbruget.

Når man ikke hele tiden har hovedet i sin telefon, er der nemlig en hel verden, som venter på at blive set og oplevet – og man går altså glip af meget af det, hvis man altid sidder med mobilen. Der er nemlig så mange gode oplevelser, man kan få, hvis man kigger lidt ud af.

Derfor får du her nogle tips til, hvordan du kan skære lidt ned.

Tag en bog frem

For de fleste mennesker er det blevet lidt af en vane at tage mobilen frem, hver eneste gang at man lige har et par minutter, hvor man ikke laver noget. Det kan være når man sidder på venteværelset, eller når man skal bruge tid i bussen.

I stedet for at tage telefonen frem i sådanne situationer, kan man i stedet vænne sig selv til enten at kigge lidt ud i luften og nyde stilheden, eller så kan man hive en bog frem. Når man lige får vænnet sig selv til at læse mere, er det nemlig slet ikke så svært – og så er det desuden super lærerigt og bedre for dit hoved. På en side som livsfuld.dk kan du finde yderligere tiltag til at gøre hverdagen bedre.

Slet nogle af dine apps

En af grundene til at så mange bruger mobilen så meget, kunne jo være, at man stort set kan bruge mobilen til alt. Der er apps til stort set alle behov, og derfor er der også altid noget, man lige kan sidde og ordne på telefonen, selvom det egentlig godt kunne vente til, at man sidder med en computer og alligevel skal bruge tid på praktiske ting.

Så hvis man gerne vil skære lidt ned for mobilforbruget, kunne man eventuelt vælge at slette en masse apps. Hvis du kun har de nødvendige apps, såsom en rejseplan eller gps, så kan du ikke bruge din telefon til alt muligt ligegyldigt tidsfordriv, og så kommer du også til at bruge meget mindre tid på mobilen.

Læg telefonen fra dig om aftenen

Et tidspunkt på dagen, hvor der især er rigtig mange, som sidder med mobilen i lang tid, er når man skal til at i seng om aftenen. Så her er det måske også en god ide, at du laver nogle regler for dig selv.

Det er nemlig ikke super godt at sidde med mobilen lige inden du skal i seng. Så sig til dig selv, at du skal lægge telefonen fra dig om aftenen – gerne i den anden ende af soveværelset – og sæt dig eksempelvis med en god bog, som du så kan falde i søvn til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.