4 gode måder at bruge skærm sammen med dine børn på

4 gode måder at bruge skærm sammen med dine børn på

børn

Alle ved efterhånden, at for meget skærmtid ikke er godt, og slet ikke for børn. Men hvad hvis man kunne bruge skærmen som en styrke og skabe en fælles interesse. Få nogle gode råd til en hverdag hvor skærmen bruges som et fælles udgangspunkt i stedet for en konfliktskaber.

1.Vær kreativ sammen

En skærm er ikke kun af det onde. Der findes utrolig mange ting man kan bruge en skærm til, som både er lærerigt og oplysende. En skærm kan også være nyttig, når man gerne vil være kreativ med sine børn. Man kan f.eks. male mandala på den. På den måde lærer dine børn farverne, og at kunne koncentrere sig.

Man kan også lave perleplader ved hjælp af en skærm. Man kan enten lave selve perlepladen digitalt, eller man kan følge det mønster man har på sin iPad. Når man er kreativ sammen med sit barn, udvikles forholdet mellem jer, og relationen bliver stærkere.

2.Lær nyt sammen

I dag findes der utrolig mange lærerige apps til børn. Der er nogle der hjælper en til at lære alfabetet eller tallene. Andre hjælper og understøtter den første læsning. Fælles for de forskellige lærings-apps er at de er lette at gå til og nemme at navigere i for dit barn. Og det allerbedste er, at I kan være fælles om at lære gennem skærmen.

I kan understøtte læringen i skolen ved at bruge læringsapps derhjemme. På den måde bliver det sjovt at lære, og alt skærmtiden går ikke med spil og YouTube. Mange lærings-apps er lavet, så det er som en leg at lære.

3.Lær sprog sammen

I dag kan børn lynhurtigt lære nye sprog. Gennem tv og internet er vi i dag meget mere eksponeret for andre sprog og kulturer end for bare 15 år siden. Grib bolden og lad dit barn lære f.eks. engelsk på skærmen. Mange af disse apps er lavet, så det føles som en leg at lære et nyt sprog. Hvorfor ikke kombinere leg og læring og skærmtid? Dit barn vil måske ikke engang opdage at det er læring. På den måde vil I have noget fælles at lave på skærmen.

4.Spil og hygge

Udover alle de praktiske og lærerige ting man kan lave sammen på en skærm, er det altså også hyggeligt at fordybe sig i et spil på skærmen. Det er dog vigtigt at understrege at skærmtid er en ting de voksne bestemmer over, og at det vil være godt med nogle bestemte regler for skærmtid derhjemme. Hjælp dit barn til at overholde disse, og hav altid et overblik over hvad dit barn bruger skærmen til.

Husk at du selv er et eksempel for dine børn, hvad skærm angår. Hvis dit barn ser, at du sidder meget med telefonen eller iPad, ja så tror dit barn, at det er normen. Men er du god til at lægge den til side og fokusere på samværet med din familie, vil dit barn også lære at styre sit behov for skærm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.