3 ting du bør være opmærksom på når du bruger din bærbare computer

3 ting du bør være opmærksom på når du bruger din bærbare computer

I en digital verden, er det nærmest umuligt at leve uden en computer, tablet eller mobil. For mange mennesker foregår en stor del af deres liv online. De sociale medier bliver brugt til at kommunikere med vennerne of familien, og mange har et fuldtidsarbejde som kun foregår ved computeren. Computere er derfor ofte enormt personlige, og det er vigtigt at værne om. 

Er du studerende i disse tider, så foregår meget af undervisningen online. Mange kontormedarbejdere arbejder hel eller delvist hjemme og den digitale verden har rykket sig endnu mere. Når man bruger computeren til enten vigtige opgaver, beskeder, billeder og generelle personlige oplysninger, så er der noget man skal være obs. på.  

Cyber kriminalitet. Det er ikke alle som er klar over, hvor vigtigt det er at beskytte sin computer og ens data, som ligger derpå. Desværre er det meget udbredt at folk får stjålet personlige oplysninger, filer og andet data. Derfor er det ekstra vigtigt, at man beskytter sin computer, både derhjemme og andre steder 

Sikkerhed på farten 

Det er enormt vigtigt at have et godt antivirus for blandt andet at beskytte mod malware. Hvis man bliver angrebet af malware, så kan det netop betyde, at nogen er ved at stjæle følsomme data. Udover antivirusprogram, så bør man også beskytte sin computer med VPN. På https://minip.dk/vpn/, kan du læse om, hvad VPN egentlig står for og, hvorfor det også er relevant at have det sammen med et antivirusprogram.  

En VPN er med til at beskytte dig når du for eksempel bruger offentlige netværk/åbne netværk. Du kender det måske fra når du er i butikker, stationer eller lignende, hvor der popper et Wi-Fi op. Det er fristende at bruge dem, men sikkerheden er ikke altid lige i top. Så derfor er det netop en god idé at anskaffe VPN, som laver en slags beskyttet tunnel når man bruger disse netværk.  

Udover programmerne som man kan tilkøbe, handler det selvfølgelig også om sund fornuft og adfærd på nettet. Man bør tænke over, hvordan man laver gode passwords, samt hvad man deler på world wide web.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *